Fotografie van kinderen op locatie

Werken met kinderen tijdens een fotosessie op locatie.

Afgelopen week een fotosessie gehad op locatie in Bergen bij de Drie banken.  Dit is een gewilde locatie voor fotografen vanwege zijn woeste weidse uitzicht. Op de zaterdag dat ik er bezig was werd ik vergezeld door drie andere fotografen die op dezelfde locatie bezig waren. Het herfstlicht was prachtig en dat maakt het fotograferen ook zeer de moeite waard.

We waren met z’n vijven op pad. De familie van Sassen had me gevraagd om wat familieportretten te schieten en wat foto’s van hun kinderen. De kinderen zijn 2 en 3 jaar oud. Werken met kinderen tijdens een fotosessie op locatie is telkens weer een verrassing. Je moet als fotograaf in korte tijd een vertrouwensband opbouwen. Kinderen gaan regelmatig hun eigen gang. Het vraagt improvisatievermogen om het allemaal in goede banen te leiden. Je moet geduld, humor en doorzettingsvermogen hebben. Zeker met de allerjongsten van 2 en 3 jaar moet je de tijd in de gaten houden wanneer je gaat fotograferen. Liefst in de ochtend voor hun slaapje. In die tijd zijn ze vaak het vrolijkst. Zodra ze te moe zijn om te spelen kun je beter stoppen met foto’s maken.

Belangrijkste is dat je je als fotograaf niet gek laat maken om alles wat er om je heen gebeurt. Dan levert het meestal geweldige, spontane foto’s op waar de ouders blij mee zijn!

Hieronder de foto’s van de kinderen en het gezin van Sassen.

Mocht u ook leuke foto’s willen met kinderen op locatie, ┬ávul dan hier het contact formulier in voor een vrijblijvende offerte. Bellen mag ook 0681054020.