Boeddhistische bruiloft

Een boeddhistische bruiloft.

Deze zomer heb ik een bruiloft gefotografeerd van Nadja en Rob. Zij hebben er voor gekozen om te gaan trouwen in de Salon in Ruigoord. Het was anders dan traditionele bruiloft, dit was een bruiloft met een boeddhistische ceremonie.

Vooraf werd er voor genodigden door de bruidegom en een vriend gekookt. In de prachtige tuin bij de Salon zaten we met een grote groep aan een lange tafel. Mede door het warme, mooie weer leek het wel Italiƫ.
Hierna kwam de rest van de genodigden en was het tijd voor de ceremonie.

De ceremonie van de boeddhistische bruiloft.

De ceremonie begon met het feestelijk ontvangen van het bruidspaar. Hierna volgde het gedeelte waar verschillende mantra’s werden gechant. Waarna de vrouw die de ceremonie begeleidde een aantal mooie dingen vertelde over het bruidspaar. Daarna werden de ringen uitgewisseld. Er werd sake gedronken wat ook een boeddhistisch ritueel is uit Japan als mensen trouwen. Er worden 3 kommetjes met sake gedronken. De eerste staat voor het verleden, dit is het kleinste kommetje, de tweede voor het heden en de laatste, de grootste kom, voor de toekomst. Tenslotte zeiden Rob en Nadja mooie woorden tegen elkaar en vooral de reden waarom ze met elkaar verder willen gaan.

Het feest

Nadja is een professionele zangeres en Rob houdt ook veel van muziek. Het feest bestond dan ook uit prachtige muziek, Grieks dansen met iedereen, mooie speechen, en natuurlijk heerlijk dansen met zijn allen.

Mocht u ook interesse hebben in bruiloft fotografie dan vindt u hier meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *